Service av motorcyklar vs rörarbeten

En liten fundering såhär en vanlig onsdag. Det finns ju en massa rör på en bil, och på motorcyklar också för den delen, så egentligen borde det väl inte vara så svårt för en rörmokare att fixa problem med bilen eller motorcykeln som rör till exempel avgasröret. Vet att det låter konstigt, och det är väl ingen seriöst fundering egentligen. Sen är väl rörmokare insatta i lite mer än bara själva rören, utan med vattnet och avloppet och allting runt omkring också, likväl som det på en motorcykel eller bil finns ganska mycket mer att ta hänsyn till också. Det är mer än bara avgasröret som behöver fixas om det är problem där eftersom alla delarna hänger ihop med varandra.

Sen kommer ju rörmokare och bilmekaniker sällan från samma företag. Rörmokare får man hjälp med från firmor som SF Rör & Värme och bilmekaniker från bilverkstäder. Så är det motorcykeln som ska fixas så får jag väl se till att ta med den till bilverkstaden och få den reparerad och servad där. Och är det rören till avloppet hemma som krånglar eller som får stopp så är det SF Rör & Värme och deras rörmokare som jag ska ringa efter.

Dock finns det ju de firmor som sysslar med allservice, så vem vet, någonstans i Sverige kanske det finns ett företag som både är specialister på service av motorcyklar och bilar samt med rörarbeten. Det kanske är möjligt.