Målare som målare motorcyklar

Jag kan väl inte så mycket om motorcyklar egentligen men jag kan lite. Och jag har varit på en mässa med en massa motorcyklar och det häftiga där var att det var många av dem som var målade. Alltså inte bara det att de hade olika färger utan att de faktiskt var målade. Framförallt så verkar det vara för tävlingscyklarna, att de målar dem för att de ska stå ut och se lite extra häftiga ut. Och de är faktiskt väldigt snygga och ganska häftiga så cred till de som gör det.

Vet inte vilka det är som gör målandet, är det riktiga professionella målare från Norrtälje. Antagligen. Men är det liksom målare som målar väggar och sådant, som från Jacobs Måleri, en vanlig målerifirma i Norrtälje, eller är det målare som är specialiserade inom området. Känns som att det borde vara målare som är lite mer specialiserade eftersom det är en väldigt annorlunda sorts målning med mycket detaljer och där det verkligen blir omgjort på ett sätt som blir snyggt.

Jo, för det kanske är lite svårt att tänka sig att en vanlig målare från Jacobs Måleri i Norrtälje skulle komma och måla motorcyklar. Det är nog inte riktigt deras sak. Både med tanke på kreativiteten och på att de ska måla med andra målarfärger och på underlag som inte alls är liknande det man har i hemmet.

Tänk vad coolt ändå att ha målat en motorcykel och att sen se den åka omkring på en racingbana. Vore inte helt fel att ha det som yrke.